Wednesday, January 23, 2008

TESTIMONI PENGGUNA JAMU MAK DARA



JMD GOLD SERBUK


Testimoni 1 :
Pengalaman pengguna setelah mengamalkan lebih kurang 2 minggu Jamu Mak Dara:-

" Terasa segar badan dan paling terasa bahagian payudara semakin montok.Terasa makin ketat plak bila pakai bra.... Embarassed Embarassed . Nampak gaya nya ....tips mengampu payudara semasa minum jamu telah memberi kesan yang positif

Dah dekat seminggu lebih makan jamu mak dara nie. Beli kat mama boom boom

Me punya masalah period mmg sejak anak dara period tak regular,,,

And I tgh try nak conceive for 2nd baby actually,,,but my period nie mmg tak regular, may be tu yg susah sikit la conceive,,,

Bulan June, I sampai g doctor amik ubat nak betulkan period cycle, and after mkn ubat doctor baru period keluar?

Last month suppose my period on 20th tapi terlepas that date pon tak period,,,
doktor kata kalau tak period gak, kena amik ubat lagi,,,,leceh betul...

I makan jamu nie abt 1 week, and surprisingly, period I keluar naturally,,,,

I pon terkejut,,,alhamdulilah sgt,,,tak yah g doctor amik ubat induced period keluar,,,,

I tak tau sebab jamu yg I makan ker, atau kebetulan ajer,,,

But, selama nie punyer la susah period nak keluar, puas mkn EPO, Spirulina, at last jumpa doctor ajer senang,,,

Even, my gynae pon terperanjat, sebab I mmg tunggu this month punyer period sebab nak start mkn Clomid,,,senang sikit dah keluar period nie,,,heheh


Mungkin sebab jamu mak dara nie ekk?


Testimoni 2 :

baru seminggu lebih makan jamu ni, thanks to corn for delivering it to me...
alhamdulillah, so far leh la tertelan jamu nih, tak ler pahit cam dijangka, tapi more to pedas, sure berpeluh lepas makan jamu nih.. gie bilik air for besar like biasa, tak cam makan nr ler, tapi yg kecil memang kerap. selera makan pun kurang, tak control pun tapi rasa cam kenyang ler. nak kata kurang berat badan, tak tau lagi sebab lom timbang tapi mak ada comment yg perut i dah kurang naik bila pakai one particular jeans tu.. harap harap leh kurang 5 kgs as targetted ...

Testimoni 3 :

Just tried!!

hai,,,katt baru je start sabtu hari tu. Minum macam tu je,,,sebab dah biasa minum yang pahit2 so takdela teruk sgt cuma lepas tu kena bilas dengan airla. Tapi 2 hari pakai memang nampak perubahan pada buah epal..hehehhe..ni yang bersemangat nak teruskan...performance dengan hubby yet to confirm,,,heheheeheheeh cuma 2-3 hari ni breast dan area2 ketiak rasa sengal mcm period tu..mungkin tindakbalasnyela....Alhamdulillah saya tak panas bila makan jamu ni. Harap2 memberi kesan yang maksimum


Testimoni 4 :

frenz dah amik jamu ni almost 2 weeks..frenz makan 2 kali sehari...sekali sblm breakfast, sekali lagi sblm dinner...
memula makan tu, frenz memang banyak buang angin and buang air besar...
tapi perut tak de la rasa memulas2..biasa jer...skrg dah ok...

badan rasa energetic...sebelum ni memanjang jer rasa letih bila abis kerja...
nak layan anak2 lepas balik opis pun tak larat...
lepas consume jamu ni, frenz balik rumah pun still rasa energetic...
sempat aerobik 30 minit kat rumah lepas balik kerja and layan anak2 main...

as for "service" for dear hubby, the feedback was superb!!
hubby kata cam anak dara...

rasanya i will continue consume jamu ni sbb kesan dia memang bagus....

Testimoni 5 :

jamu nih mmg bearable. Bau dia wangi and tak pahit langsung. I have tried worse tasting ones before hehehehehe.. and I could still do it. Best.

Testimoni 6 :

Ini feedback dari sorang customer , ingin berkongsi kegembiraan tapi malu..
Lebih kurang begini lah citer nya melalui telefon :-

" Memang best makan jamu mak dara ini.Saya ni memang le tak tua sangat lagi..lewat 30an.Tapi di sebabkan letih bekerja dan balik rumah ada kerja lain menanti lagi. Memang kalau dapat tidur agak tidak berapa enak jika ada gangguan di waktu malam..Memang lah satu tanggung jawab tapi di sebabkan penat...mood pun hilang entah kemana.Kesian kat suami dan saya sedar memang satu dosa jika menolak.Tetap melayan tapi dalam keadaan hanya kerana TANGGUNG JAWAB .Kalau boleh nak layan tidur aje...Kini setelah mengamalkan jamu mak dara, saya pula jadi pelik kerana saya pula ternanti-nanti .Memang jadi bersemangat kembali . Rasa begitu bertenaga.Suami memang lah gembira dengan perubahan.Dari seorang isteri yang kurang semangat jadi POWER "

Testimoni 7 :

last month after consume 1 pack tu berat turun dlm 5.5kg jer...tak lah byk, but then the best part i perasan my skin become fairer ( tak yah pakai fair n lovely pun....) n skin pun nampak cam lembut skit.......hhehehee terima kasih mak daraaaaaaa * ala2 cam iklan tummy trim Very Happy
lagi satu ambil mak dara ni tak lah menyusahkan nak jadi jaga toilet.... tak cam NR dulu....


Testimoni 8 :

suka..dapat testimoni...sorang pelanggan mama......regular customer!!

Pregnant selepas makan Jamu Mak Dara....1st baby plak tu..
Mama plak yang gembira sangat..Sebelum ni dah cuba makan benda lain gak..
dan paling kelakar...bila di tanya suami....mana lagi best antara_______ dan Jamu Mak Dara ? Jawapan nya JAMU MAK DARA......
lagi POWER katanya.. Akhir nya misi utk mendapat zuriat tercapai...
Mama harap beliau selamat hingga melahirkan zuriat pertama !!


Testimoni 9 :

Testimoni terkini...baru aje borak2 kat YM dgn member ni:-

Turun berat badan dari 56 kg menjadi 51kg..makan jamu Mak Dara tak habis pun satu kotak.Mungkin kombinasi makan jamu dan berpuasa mempercepatkan penurunan ....Alhamdulillah


Testimoni 10 :

kiter dpt JMD dr corn 5/10...makan berbuka dengan sahur....tu pun ader
1 hari skip...tapi semalam timbang dah bergerak 1 kg...
dah lama berat maintain 60kg...pakai u-zap semua pun tak turun...sekali minum JMD dia boleh turun...so sekrg ni minum JMD jer..
memula minum ngan air ..rasa nak terkeluar balik...gentel ngan madu...rasa tak lepas kat tekak...so ngan sabarnyer bancuh ngan air balik..
yg lain tak terasa sgt...cuma kentut jer slalu...kentut plak mcm org cirit bunyi nyer...kalo mlm tgh tido rasa cam pesta mercun bunyinyer...

BELIAN MELALUI POS
(Stok adalah TERHAD, sila sms ke 019~6144781 utk pastikan stok ada sebelum anda membuat pembayaran, terima kasih..)

1) Masukkan/transfer duit ke dlm Akaun saya Nurul Fauzana Samsudin
i) CIMB – 01180029404524 ATAU
ii) MAYBANK – 162085550482

2) Inform saya melalui email ke babynkidsc@yahoo.com or sms ke 0196144781

3) Saya akan cek dalam akaun dan poskan pesanan anda sehari selepas bayaran diterima(hari bekerja). Semua penghantaran adalah menggunakan perkhidmatan Poslaju/Skynet.

68 comments:

leina said...

lina dari pj

nak kongsi pengalaman minum jamu makdara aje.saya dah minum 1 minggu alhamdulilah berkesan sangat,breast montok sangat,berat badan pun sudah berkurangan.badan pun segar..hubby kata macam anak dara gitu..saya bersyukur sangat2.

fizah said...

nak tnye..boleh tak org yg ada penat(lelah) mengamalkan jamu mak dara ni?mak sy brminat nk try..sy pon cam brminat..

lya said...

nak tanya..~makan jamu ni akan turun berat badan ker?saya ni da kurus...cume nak naikkan n puas kan yang lain2...boleh advise saya tak jamu mak dara ni untuk ape?

lya

Wanita Anggun said...

lina,
thanks sudi bg testi di blog sy ye...


fizah,
setau saya tkde mslh kalo org yg ada lelah ambil jamu nie...jamu ni utk kesihatan dlm wanita..

iya,
utk wanita yg dah kurus,bezanya cuma ambil jamu nie SELEPAS kita sarapan pagi dan SELEPAS makan malam...khasat jamu mak dara :-
# Membuang toksid didalam badan
# Membuang angin
# Menyuburkan rahim
# Masalah keputihan
# Merapatkan faraj
# Memberi tenaga, cergas seawal pagi.
# Membetulkan sistem kitaran haid
# Membakar lemak dan menurunkan berat badan
# Mengurangkan bau badan
# Menambahkan nafsu syahwat
# Mengurangkan sakit pinggang dan lemah tubuh badan
# Awet muda

mrsharis said...

salam..

saya nak bertanya on behalf of kawan. Boleh tak wanita lepas keguguran anak makan JMD ni?

Thanks

Wanita Anggun said...

salam mrsharis,

takde masalah bg mereka yg lepas keguguran ambil JMD..
sy pon lepas keguguran bln 5 thn lepas terus ambik JMD..

alhmdulillah skarang ni sy mengandung semula dan kandungn msk 6 bln..

jamie said...

salam, breastfeed dan makan JMD, boleh ke? Baby boy dh 1 1/2 tahun...susu tak kurang? baby tak panas? badan ni asik penat dan pinggang asik sakit belah kiri, period on time tapi sejak bersalin ke-2, period dari 8 hari jadi 15 hari. Kalau boleh makan JMD sambil terus susu badan, saya mesti nak cuba. tima kasih.

Wanita Anggun said...

salam jamie,
dari pengalaman saya masa breastfeed kan anak no.2 tu time dia umur setahun sy try jmd nie...alhmdulillah tk mengurangkn susu kita & anak pon tkde mslh apa..

kalo puan nk cuba blh lah..
mula2 pengambilan tu cuba bancuh cair2 dulu(utk yg serbuk)..
tgk macamana kesannya kt anak...
if ok, blh tmbhkn kuantiti sedikit demi sedikit..lama2 insyaAllah dah serasi tkde masalah...

Izza said...

Salam Wanita Anggun,

Tapi stated kat kotak Jamu Mak Dara serbuk that wanita mengandung dan menyusukan anak tak sesuai utk makan jamu berkenaan.

Macam mana yer?

Wanita Anggun said...

salam izza,
setau saya di kotak tu pihak sykt print camtu utk mndptkn kelulusan dr kementerian kesihatan..itu adalah salah satu syarat kelulusan..
insyaAllah utk ibu menyusukan tk memudaratkn tp utk ibu mengandung mmg tdk digalakkn sama sekali..

Anonymous said...

kalo orang yang belom kawen bole ke makan jamu mak dara neh??

essa said...

slm..nk tnye..kalau tgh ambil pil perancang blh mkn jamu mak dara x?

Wanita Anggun said...

salam essa,

tkde masalah kalo tgh ambil pil perancang nk mkn jamu mak dara juga..
seeloknya jarakkn pengambilan setengah jam atau lebih antara jamu dan pil perancang..

Wanita Anggun said...

Kalo yg belum kawen boleh ambil jamu anak dara (jamu almira)

Anonymous said...

asaalamualaikum..ape beza serbuk ngn kapsul?lebih berkesan makan serbuk punye ke?

Wanita Anggun said...

Wsalam,

Serbuk n kapsul khasiatnya sama cuma kuantiti setiap pengambilan yg berbeza..

Kapsul sekali mkn hanya 2 biji kapsul sahaja manakala serbuk 1 sudu besar..so, kuantiti serbuk lagi byk dr kapsul...that's why lah serbuk lagi cepat nampak kesan brbanding kapsul..

Sazzy_Aziz said...

saya baru amalkan JMD 3 hari..kesannye mmg best..buang air kecil lancar dan kurang selera makan, badan rase segar je..saya kerja 9am-10pm..so selalu balik sure flat!!! Tapi skang boleh layan suami dan urus rumah...sukatan untk kapsul 2 biji pagi..2 biji petang..boleh ke saya tambah jadi 3 biji bagi menyamakan keberkesanannya dgn yang serbuk punye..malas nak telah yang serbuk..kapsul senang!!

Anonymous said...

salam..sy nk tnye...boleh ke orang belum kawen minum jamu serbuk ni? And jamu almira ada lam bentuk serbuk x?

Wanita Anggun said...

Wsalam, serbuk hanya disediakan utk jamu mak dara..jamu almira utk yg hanya trdapat dlm bentuk kapsul sahaja.

Bagi yg belum brkahwin disarankn utk mengambil jamu almira.

tinta mama said...

salam,
sy nk tanya, boleh tak mkn JMD tp mkn juga MAB wpun selang masa sejam dua? tq

Wanita Anggun said...

salam tinta mama,

MAB tu maajun anggun bistari ye...
saya tk pasti apa khasiat MAB, cuma kalo bercampur mkn dgn JMD nanti kesannya tak dpt dipastikan adakah kesan kerana makan JMD atau MAB...

Wanita Anggun said...

salam sazzy_aziz,

insyaAllah takde masalah kalo nk ambil 3 biji kapsul jmd sekali mkn..

nurida said...

slm...
sy br 6 bln brkahwin & mrancang utk mndptkan ank tp msalah nya period sy x teratur & sedikit shj,mungkin juga msalah berat badan, bleh ker JMD ni prbetulkan period & msalah sy ni??? JMD jenis serbuk 2, rasenyer pahit ker x???

Wanita Anggun said...

salam nurida,

antara khasiat jmd adalah utk menyuburkan rahim & membetulkan sistem kitaran haid...insyaAllah kalo diizinkan olhNYA dpt menyelesaikn masalah nurida...

bg saya jmd serbuk ni tkdelah pahit sgt...kalo tk confident, mula2 tu blh bancuh cair2 dulu...lama2 dh ok baru bancuh 1 sudu besar + setgh cawan air panas..

nurwanda said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Assalamualaikum wbt..
kakak saya dan2 koling mntk saya makan JMD ni..beliau bgth byk khasiatnya utk kaum wanita.. saya pun apa lg, kbtln blk dr rumah mak, dan dlm hujan yang agak lebat, singgah di forest'secret caw.Trg tadi,..terus beli JMD yg serbuk (kakak ckp yg serbuk lg ummphh..hehe) mudah2an, Insyaallah..keberhasilan yg jitu diberikan buat saya..Aminn..

Wanita Anggun said...

salam norwanda,
mudah2an jmd serasi dgn puan...insyaAllah,amin..

missrlina said...

Salam,

Saya akan berkahwin pd Dec'10, bole ke saya mkn JMD ?????


Tima Kasih

Wanita Anggun said...

salam missrlina,

jmd hanya sesuai utk mereka yg telah berkahwin sahaja.

Tobby said...

salam,

Saya sangat2 berminat nak beli JMD sebab saya ni selalu cepat letih walaupun umur baru 27 tahun dan masih bujang. Masalahnya, bila terbaca testimoni pelanggan yang JMD lebih kepada pedas2 dan saya ni ada gastrik, boleh ke? ada tak apa2 guide nak makan untuk org gastrik?

Thanks

Wanita Anggun said...

salam tobby,
jmd yg serbuk hanya utk mereka yg telah brkahwin shj...kalo masih bujang digalakkn mkn jamu utk anak dara (jamu almira) dimana jamu ni dlm bentuk kapsul..lgpon tk terlalu pedas jamu ni..insyaAllah tiada masalah utk mereka yg gastrik..

awin said...

saya baru 4 bln berkahwin.. boleh ke makan jamu JMD ni?

Wanita Anggun said...

salam awin,
jmd nie mmg utk wanita yg sudah brkahwin...tkde masalah jika baru 4 bln kahwin..

Anonymous said...

salam..sy pernah berumah tangga 4 thn lps, tetapi jodoh xlama.. adakah sy sesuai utk mengambil jmd?

aieen said...

aieen

sy dh minum JMD hampir 4 minggu tp setiap kali selepas minum sy menjadi terlalu lapar..pedih ulu hati..adakh d sebabkn sy mempunyai gastrik..

Liza said...

salam wanita anggun,
kami telah mendirikan rumahtangga 2 tahun, kami buat family planning. so, 2 tahun saya mkn pil perancang. Jika dgn ade izin Allah, saya baru amalkan jamu JMD 1bulan utk dapatkan zuriat. Is iti available?

Anonymous said...

SALAM KALO UNTUK ANAK DARA SESUAI X? ADE KESAN SAMPINGAN X?..TQ

zara said...

Saya baru sahaja bersalin. Semasa pantang, saya menggunakan product NR. Badan terasa segar. Tetapi masalah saya sekarang, apabila bersama dengan suami, suami kurang berpuas hati. faraj terasa longgar.

nak tanye:
1)serbuk atau pil yang sesuai untuk saya?
2) Saya juga bercadang untuk mengandung semula kerana anak saya meninggal dunia dalam perut ketika bersalin hari tu. Jadi adakah JMD ini sesuai untuk saya?

Wanita Anggun said...

ws, jamu mak dara lebih sesuai utk yg mempunyai suami.

Wanita Anggun said...

aieen, jamu mak dara nie perlu diambil sebelum sarapan dan sebelum makan malam...so, lepas ambik jamu mak dara, blhla makan utk mengelakkn pedih ulu hati.

Wanita Anggun said...

assalam liza,
blh terus amalkan jamu mak dara nie..mudah2an ada rezeki liza n hubby utk mmpunyai zuriat nnti,insyaAllah..

Wanita Anggun said...

kalo anak dara blh amalkan jamu almira ye...jamu almira mmg khas utk anak dara.

Wanita Anggun said...

zara...

1) antara serbuk dan pil dua2 khasiatnya sama cuma trpulang pd zara blh minum yg serbuk (dibancuh) ke atau selesa dgn kapsul shj..
jika blh minum serbuk lagi baik coz serbuk lagi cepat nmpak kesan.

2) jmd dpt menyuburkn rahim, mmg sesuai utk yg ingin mengndung semula. InsyaAllah dgn izinNYA jika zara amalkan ada rezeki utk mengandung lagi.

ayra said...

mase kita tgh period bleh mkn x jamu mak dara?

Wanita Anggun said...

ayra,
time period kalo darah tgh byk tk perlu mkn..tp kalo darah tinggal skit2 je blhla mkn selang sehari..

peusmemey said...

salam nk tanya..sy masih dlm pantang baru 31 hari..boleh ke sy mkn jamu mak dara gold?

Wanita Anggun said...

assalam pn peusmemey,
jmd gold blh diambil selepas 2 mggu brsalin...

ariani said...

saya baru jer mula yg serbuk semalam...
dr pengalaman kwn2 kt sni cam bagus jer kesan JMD ni..harap2 sya pun akan beroleh kesan yg menakjubkn dr JMD ni...insya''

Anonymous said...

oh. kalau yang kururs kne mkn jmd ni lepas mkn ye bkn sblm mkn? patut la saya x selera nak mkn. tp saya kurus kena la mkn jmd lps mkn. ye, ternyata senggugut saya kurang dan kdg2 takde senggugut pun.

sy nk tanya, mcmana nak beza kan md yg ori dgn jmd yg tiruan?

ummiqistina said...

mana yang bagus? serbuk atau kapsul?

Nazha Naan said...

Salam...
Saya baru je beli sebotol JMD, tp labelnya warna agak hijau lumut, apa bezanya dengan JMD Gold? Adakah saya salah beli?

Wanita Anggun said...

ummiqistina,
serbuk & kapsul kesannya sama cuma serbuk lg cepat nmpak kesan.

nazha naan,
label hijau lumut tu stok lama seblm packing baru yg diberi nama jmd gold..

zaza said...

sy nak tanya kalo 1 botol JMD bole bertahan sampaiu sebulan ker?

Wanita Anggun said...

ye zaza, mmg blh tahan smpai sebulan, kdg2 sebulan lebih...

Nazha Naan said...

Thanks utk Jawapan yang diberi....

Saya dah guna dan Alhamdulillah... Thanks...

Satu lagi nak tanya, Soalan dr kawan saya yang ingin mencuba JMD, Kalau ada ambil pil perancang macamana? Boleh ke ambil JMD?

Wanita Anggun said...

nazha naan,
alhmdulillah, terus amalkn jmd nie,mudah2an serasi hendaknya..

jika ada ambil pil perancang, seeloknya jarakkn pengambilan antara jmd & pil perancang sekurg2nya 1 jam

zaza said...

kak kalo sy ambik JMD sebelam mlm sblm masuk tdo bole ker?atau pun sy perlu ambik sblm mkn mlm coz sy jarang mkn mlm..kalo mkn pun sy ambik oat or buah. kadang2 kalo t'rasa nak mkn sngt sy ambik sup syr...ok tak makanan yg sy ambik?.

Wanita Anggun said...

zaza, jmd perlu ambik sebelum breakfast or sebelum dinner..tk kiralah dinner mkn apa, tp sblm mkn tu blhla ambik jmd...

owh ye, akak lupa nk tanya aritu yg soalan zaza yg prtama, 1 botol jmd tahan brape lama kn...yg kapsul ke serbuk ye...sbb dua2 packing dlm botol...kalo kapsul sebotol tahan 2 mggu je dik, yg serbuk baru tahan lama,sebulan atau lbh...

h_dania said...

sy bru memcuba JMD (kapsul) dlm beberape minggu yg lalu... tp sy try pagi 1 biji ptg 1biji.. untuk permulaan. insyallah klu rasa sy tmbh kuantiti nye. terasa perubahan nye. walaupun sedikit.

Wanita Anggun said...

thanks h_dania,
terus amalkn jmd nie ye, insyaAllah akan rasa perubahannya...

Azlinda said...

Hi, saya sudah berkahwin selama 5 tahun tetapi belum pernah melahirkan anak. Masih belum mahu melahirkan dalam masa yang terdekat ini, jadi adakah jamu mak dara ini sesuai untuk saya?

Wanita Anggun said...

pn azlinda,
salah satu khasiat jamu mak dara adlh utk menyuburkn rahim, jadi sy raya ianya kurang sesuai dgn puan sekiranya puan belum mahu melahirkn dlm waktu trdekat nie.

deqla manjew said...

membaca testimoni dr pengguna JMD mmbuatkan sy teruja ingin mencuba...sy dah berkahwin hmpr setahun tp msh xde rezeki ank lg..period sy pun x teratur...sy harap JMD dpt mmbantu sy tuk melancarkan period dan mendpt rezeki ank..insyaAllah....trime kasih kpd pengguna2 krn berkongsi pengalaman di sini... =)

Wanita Anggun said...

assalam deqla manjew,

insyaAllah dgn izinNYA kami doakan puan akan mmperolehi anak satu hari nanti...yg pasti teruskn usaha brsama2 JMD dismping tawakkal & doa kepadaNYA ok..;)

Anonymous said...

Kalo mkn jmd serbuk,sukatan air panas brape byk?

Anonymous said...

saya amik kapsul JMD dalam masa seminggu..perubahan pada breast dah terasa :) lagi satu perut yang buncit pun dah berkurangan.. boleh x saya amik kapsul dan bancuh sekali? kapsul utk amik bila xda kesempatan nak membancuh

Wanita Anggun said...

Jika ambik jmd serbuk, blh campur dgn air panas suku cawan..

Wanita Anggun said...

Tiada masalah jika nk ambik jmd kapsul dan serbuk kerana khasiat kedua2nya sama sahaja.